Follow us on:

Në “Parkun e Miqësisë Kosovë - Sivas”, u përurua shtatorja e komandantit legjendar Adem Jashari

Sivas, 6 maj 2016 – Në “Parkun e Miqësisë Kosovë-Sivas”, është përuruar shtatorja e komandantit legjendar Adem Jashari.

Ajo është vendosur përkrahë shtatores së themeluesit të Republikës së Turqisë, Mustafa Kemal Atatürkut dhe poetit Aşik Veysel. Në ceremoninë e përurimit kanë marrë pjesë ambasadori i Republikës së Kosovës në Republikën, Avni Spahiu, përfaqësues i familjes Jashari, Murat Jashari si dhe personalitete të ndryshme nga Kosova. Të pranishëm ishin edhe përfaqësues të platformës për solidarizim me Kosovën të prefekturës së Sivasit (në Anadollin e Mesme), Mesut Axhëoez, Mehmet Jarar, Mustafa Hilmi Bulut si dhe kryetar nderi i Platformës, Hysejin Kaptan.