Follow us on:

Biografia

Lulzim Mjeku Ambasador i Republikës së Kosovës në Riad


2018: Drejtor/Departamenti për Çështje Politike;

2015-2017: Drejtor/Departamenti për NATO dhe Politika të Sigurisë;

2016: Mirënjohje nga Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës, për themelim dhe aktivitet;

1998: Vizitor hulumtues i ftuar nga Freedom House, Washington D.C.;

2012- 2015: Ministër-Këshilltar, Ambasada e Republikës së Kosovës, Pragë, Republika e Çekisë;

2008-2012: Drejtor i Përgjithshëm i Ministrisë së Punëve të Jashtme;

2006-2008: M.A. Marrëdhëniet dhe e Drejta Ndërkombëtare;

2004-2006: Ndihmës-kryeredaktor i së përditshmes Lajm (edicioni shqip), Redaktor i Lajm-it në Anglisht;

2004: Drejtor i Qendrës për të Drejtat e Njeriut në Universitetin e Prishtinës;

1994-1999: Gazetar i rubrikës së politikës së jashtme në të përditshmen Rilindja;

1998-1999: Reporter i Rilindjes, interpretues për të përditshmet si:

The Los Angeles Times, San Francisco Chronicle, The Sidney Morning Herald;

1986-1992: Jurist i diplomuar, Fakulteti Juridik, Universiteti i Prishtinës;

1989-1990: Bashkëthemelues i Lidhjes së Pavarur të Studentëve të Universitetit të Prishtinës; Gjuha amëtare: shqipja; 


Gjuhët: anglisht, serbisht, çekisht (njohuri themelore);

I martuar, baba i tre fëmijëve.