Follow us on:
Skender Durmishi Ambasador Skender DURMISHI (PhD)

Curriculum Vitae   

Arsimimi:
1980     Fakuleti Juridik, Universiteti i Prishtinës
2009     Master(Mr.Sc) nga Marrëdhëniet Ndërkombëtare, Fakulteti Jurididk, Universiteti i Prishtinës
2015 PhD i Shkencave Juridike – (Marrëdhënie Ndërkombëtare ), Universiteti i Shkupit.

Përvoja profesionale në diplomaci:
2008- 2010 Sekretar i Parë / Ministër Këshilltar (Zëvendës Ambasador) Ambasada e Kosovës, Bruksel
2010 - 2012 Charge d’Affaires( Shef i Misionit)- Ambasada e Kosovës në Maqedoni
2012 - 2013 Charge d’Affaires( Shef i Misionit)- Ambasada e Kosovës në Kanbera, Australi
2014 - 2015 Drejtor i Përgjithshëm i Akademisë Diplomatike/MPJ
2016 Ambassador i Republikës së Kosovës në Podgoricë/Mali I Zi

Përvoja e paraprake:
1978 - 1980 Gazetar, Gazeta e studentëve ”Bota e re”, Prishtinë
1980 - 2003 Gazetar/redaktor/ moderator në TVP (TV Prishtina) RTK,( Radio Televisioni i Kosovës), TV UNMIK
2003 - 2006 Redaktor i Redaksisë së Lajmeve Ndërkombëtare në RTK
2006 - 2008 Këshilltar për Medie dhe Zëdhënës i Kryetarit të Kuvendit të Kosovës
2008 Këshilltar i Lartë në Qeverinë e Kosovës

Të tjera:

Datëlindja: Shajkoc,Podujevë,1956

Gjuhët e huaja: Anglisht, Serbisht, ndërsa Maqedonisht e Frangjisht/ për komunikim/.

I martuar me Flora Durmishin, tre fëmijë - Dafina, Etleva,Besiani