Follow us on:

U nënshkrua Traktati në mes Univerzitetit La Sapienza deh Univezitetit të Prishtinës

Në praninë e dy Prorektorëve të UP-së me 15/03/2010 është mbajtur një takim në mes të Konzullit dhe Rektorit të UP-së.

Nga të gjithë pjesëmarësit e takimit është theksuar edhe një herë rëndësia e madhe që ka kjo marrëvëshje,duke patur parasysh se kemi të bëjmë me një Univezitet me traditë të gjatë dhe i cili është themeluar para shumë shekujve.

Rektori i UP-së Mujë Rugova ka falënderuar Ambasadën e Reublikës së Kosovës e posaqarisht Ambasadorin Prenkaj për kontributin dhe angazhimin e tijë të  jashtëzakonshëm  që ka rezultuar me arritjen e marrëveshjes për bashkëpunim shkencorë dhe kulturorë  në mes të dy Univezitetve.

Pjesa e dytë e nënshkrimit të traktatit u bë në ambientet e rektoratit të Univerzitetit La Sapienza në Romë. Në ceremoninë e nënshkrimit morrën pjesë diplomatët e Ambasadës të udhëhequr nga Këshillëtari Hasani.

Pas nënshkrimit të këtij traktati së shpejti pasojnë nënshkrimet e protokoleve në mes fakulteteve përkatëse të të dy univerziteteve.