Follow us on:

Lirohet z. Genc Zogaj

Paris, 14 janar 2015 - Gjyqi i qytetit Chambéry liroi z. Genc Zogaj, i cili ishte arrestuar, para tre muajve në saje të një kërkese të Interpolit për ekstradim Serbisë, kërkesë kjo e mbështetur në akuza për krime lufte ndaj disa serbëve të Kosovës.

Ambasadori Kullashi gjatë muajit dhjetor pati disatakime me zyrtarë të lartë të MPJ-së franceze por edhe me Kryetarin e Këshillittë shtetit (Conseil d’Etat), z. Jean-Marc Sauvé, të cileve u kishte dëshmuar,me dokumente, se z. Zogaj ishte gjykuar dhe liruar me 2004 nga gjyqtarëtndërkombëtar të UNMIK-ut, nga të gjitha aktakuzat.
Gjyqi i Chamberisë, përkatësisht, Gjyqi i Apelit, e liroi z. Zogaj pikërishtpër shkak të faktit se ai më parë ishte liruar për të njëjtat akuza, me tëcilat Sërbia kërkonte ekstradimin e tij.
Ky dështim i Sërbisë, që të ndjek një qytetar të Kosovës në Francë është irëndësishëm edhe për faktin se sa zyrtarët e MPJ-së franceze aq edhe gjyqtarëte Chambérisë, kanë patur rastin të shofin se motivet e kësaj kërkese përekstradim, duke u mbështetur në institucionin e Interpolit, janë kryekputpolitikaneske e jo ato që i përkasinë drejtësisë.