Follow us on:

Ambasadori Kuallahi takohet me homologun e tij në Ambasadën e Paraguajit në Paris

Paris, 28 Tetor 2014 - Ambasadori Kullashi pati një takim njëorësh me Ambasadorin e Pargavajit në Francë, z. Franco në lokalet e Ambasadës së këtij vendi.

Muhamedin Kullashie njoftoi Ambasadorin e Paragvajit për procesin historiko-politik e kushtetuestë pavarësimit të Kosovës, për rolin e OKB-së dhe të BE-së në Kosovë, përthemelimin e institucioneve të reja, për forcimin e subjektivitetitndërkombëtar të shtetit të ri dhe integrimin e tij brenda organizmave tëndryshme ndërkombëtare, për dinamizmin ekonomik dhe procesin e dialogut dhenormalizimin e mardhënieve me Sërbinë.

Në veçanti z.Kullashi theksoi kontaktet e deritashme me vendet e Amerikës Latine që deri mëtani e kanë pranuar Kosovën si dhe për synimin e zgjërimit të mardhënieve meshtete të tjera të Amerikës Latine, sikurse edhe për qëndrimin e M. Kullashitnë Argjentinë dhe Urugvaj, vitin e kaluar dhe takimet me intelektualë ediplomatë të këtyre vendeve. Më pastaj, z.Kullashi shtroi kërkesën që Ministri i Punëve të Jashtme të Kosovës, z. Hoxhaj,të takohet me homologun e vet të Paragvajit në Asuncion, kryeqendër e këtijvendi. AmbasadoriFranco u zotua që do ta njoftoi Ministrin e vet për këtë kërkesë dhe se besonse ky takim mund të realizohet qoftë qoftë në Paris me rastin e vizitës sëardhshme të Ministrit paragvajas në Francë. AmbasadoriFranco theksoi se takimi i Presidentes Jahjaga, në Njujork, shtatorin e kaluar,me Ministrin e tij, në Ambasadën e tyre ishte një takim i rëndësishëm qëdëshmon për evoluimin e qëndrimit të Paragvajit karshi njohjes së Kosovës. Amasadori paragvajasshtoi se ”dialogu me Sërbinë dhe normalizimi i mardhënieve, në veçanti, ka qenë për ne shtysë i rëndësishëm që të qilemi ndaj Kosovës dhe tëkomunikojmë”. Në vazhdim, AmbasadoriFranco u interesua për historikun e mardhënieve të Kosovës me Francën si dhe mevendet fqinje e njëherit edhe për integrimin në instanca të ndryshmendërkombëtare. Ai shtoi seedhe numri i vendeve që kanë njohur Kosovën edhe integrimi në organizmandërkombëtare dëshmon për njkë politikë të jashtme dinamike që bën të mundurafirmin e shtetit të ri në skenën ndërkombëtare. Në fund AmbasadoriKullashi i dha Ambasadorit Franco disa libra-dokumente për Kosovën.