Në Panairin Ndërkombëtar të Librit në Frankfurt është identifikuar libri origjinal “Historia e Skënderbeut” i botuar në vitin 1743

Frankfurt, 13 tetor 2015 - Në Frankfurt ka filluar Panairi Ndërkombëtar i librit në të cilin po marrin pjesë edhe shtëpi botuese nga Kosova dhe Shqipëria. Para një publiku elitar nga fushat e artit, shkencës, kulturës, politike si dhe dhjetëra misioneve diplomatike të akredituara në Gjermani, është berë hapja solemne e këtij panairi, i cili është panairi më i madh i librit në botë.

më shumë

Produktet kosovare prezantohen në panairin e ushqimit dhe pijeve ANUGA në Këln

Këln, 10 tetor 2015 - Kompani kosovare prodhuese të ushqimit po marrin pjesë në panairin e ushqimit dhe pijeve ANUGA në Këln. Pjesëmarrja e tyre po bëhet si rezultat i bashkëpunimit të kompanive prodhuese kosovare me Ministrinë e Tregtisë dhe Industrisë, Agjencinë për Investime dhe Përkrahjen e Ndërmarrjeve (KIESA) si dhe donatorëve si USAID, Swisscontact, UNDP dhe Shoqatës Kosovare të Përpunuesve për pemë dhe perime.më shumë

Mbi ceremoninë e ndarjes së çmimit “Merité Européen”

Shkëlqesia e Tij z. Skender Xhakaliu do të shpërblehet me „Medaljen e Argjendtë“ të Fondacionit “Mérite Européen” për kontributin dhe angazhimin e tij të veçantë në kohë dhe situata të vështira, për një Evropë të bashkuar, duke korresponduar me moton e Fondacionit “Mérite Européen” për të çuar vendin e tij në rrugën e popujve të Evropës në liri, paqe dhe vëllazërim. më shumë

Xhakaliu ndau shpërblimin për ekipin fitues nga Kosova në garën “European Fair Play Trophy”

Berlin, gusht 2015 – Ambasadori i Republikës së Kosovës në Gjermani, Skender Xhakaliu me ftesë të Shoqatës së sportit Brandenburgische Sportjugend, Landessportbund Brandenburg, në cilësinë e mysafirit të nderit ka marrë pjesë në aktivitetin sportiv të organizuar në qytezën Prora, Mecklenburg-Vorpommern, në kuadër të European Championship in the Street Soccer.më shumë

Këshilltari Zemaj përmbyll misionin në Frankfurt, shteti gjerman e vlerëson lart punën e tij

Frankfurt, 12 nëntor 2015 - Me rastin e përmbylljes së mandatit të parë në cilësinë e Drejtuesit të Konsullatës së Republikës së Kosovës në Frankfurt, drejtues të qeverisë së Landit të Hessen-it në Ëiesbaden kanë organizuar takime të nivelit të lart lamtumirës për Këshilltarin Astrit Zemaj, i cili nga fillimi i muajit nëntor 2015 ka kaluar me pozitë të re në kuadër të Ambasadës së Republikës së Kosovës në Berlin. Në pjesën e parë të kësaj agjende shtetërore, ai është pritur me nderime të larta në kryeministrinë e Landit të Hessnit nga shefi i protokollit, Dieter Beine i cili në emër të institucioneve të këtij Landi e ka falënderuar Zemajn për bashkëpunimin e frytshëm ndër vite si dhe i ka uruar suksese në mandatin e ri.më shumë

Skender Xhakaliu

Ambasador i Republikës së Kosovës në BerlinAmbasada e Republikës së Kosovës në Berlin


Adresa
Wallstraße 65 10179, Berlin

Tel.:  +49 (0)30 240 47 69-0


[email protected]

Misioni Konsullor i Republikës së Kosovës në Berlin

Binak Berisha, Këshilltar


Wall str. 65 D-10179 Berlin/GER
+49 30 240 47 69 11
+49 30 240 47 69 19

[email protected]

Numri emergjent:
+49 179 36 70 536


Misioni Konsullor i Republikës së Kosovës në Frankfurt am Main

z. Ajvaz
Berisha - Konsull - drejtues i misionit

Rudolfstraße 13/17, 60327 Frankfurt am Main/GER
+49 (0) 6927133920
+49 (0) 69271339229

[email protected]
[email protected]

Numri emergjent:
+49 176 681 497 36

Misioni Konsullor i Republikës së Kosovës në Shtutgart

z. Kadri Dakaj, Konsull

Johannes str. 47B/70 176 Stuttgart/GER
+49 711 627 677 0
+49 711 627 677 29

[email protected]

Numri emergjent:
+49 152 2725 9483


Misioni Konsullor i Republikës së Kosovës në Minhen
Naser Idrizi, Konsull i Përgjithshëm
Dhurata Selimi, Konsull
Ehrenbreitsteinerstr. 28 80993 München

Tel.: +49 89159861720
Fax.: +49 891598617219

E-mail.: [email protected]

Orari i punës me palë:

E hënë - e enjte nga ora 09:00-12:00 dhe nga ora 14:00-16:30
Të premteve dhe festave zyrtare Konsullata është e mbyllur për palët

KOSOVO IN UNESCO