Follow us on:
Lulzim Hiseni Ambasador i Ambasadës së Republikës së Kosovës në Otavë
Nga Tetori 2016
Ambasador- Ambasada e Republikës së Kosovës në Ottawa, Kanada

Shtator 2015-Tetor 2016   I ngarkuar me punë i përkohshëm i Ambasadës së Republikës së Kosovës në Ottawa, Kanada


2012 – 2015
Ambasada e Republikës së Kosovës në Paris, Francë
Ministër Këshilltar

2011 – 2012
Ambasada e Republikës së Kosovës në Paris, Francë
Sekretar i Parë

2010 – 2011
Ambasada e Republikës së Kosovës në Bruksel, Belgjikë
Sekretar i Parë

2008 – 2009
Këshilli komunal i Boulogne-Billancourt, Francë
I ngarkuar me mision

2007 – 2008
Institut International pour les Etudes Comparatives (Instituti Ndërkombëtar për Studime Krahasuese), Paris, Francë
Ekspert ndërkombëtar për zhvillim institucional në projektin e BE-së “Mbështetje Kuvendit të Kosovës II”

2004 – 2005
Gjykata Kombëtare e Drejtës së Azilit, Paris, Francë
Zyrtar ligjor – Raportues

2004
Institut International de Paris La Défense (Instituti Ndërkombëtar, Paris La Défense), Paris, Francë
Ekspert ndërkombëtar për zhvillim institucional në projektin e BE-së “Mbështetje Kuvendit të Kosovës I”

2003 - 2004
Këshilli i Lartë i Bashkëpunimit Ndërkombëtar (HCCI), Paris, Francë
Stazh profesional

2001 – 2003
Paris, Francë, Asistent në hulumtimin “Profesionalizimi i Shërbimit Policor të Kosovës”

2001
Komisioni për Punë të Jashtme, Asambleja Kombëtare Franceze, Paris, Francë
Stazh profesional

1999 – 2000
Përkthyes i pavarur, gjuhë shqipe-frenge

Arsimi:
2003-2004
Universiteti Paris 1 "Panthéon-Sorbonne", Paris, Francë
M.A. në Shkenca Politike, specializimi: Zhvillimi, Bashkëpunimi Ndërkombëtar dhe Veprimtaria Humanitare

2000-2001   
Universiteti Paris 2 "Panthéon-Assas", Paris, Francë
M.A. në Shkenca Politike, specializimi: Jeta Parlamentare

Gjuhët:
Gjuha shqipe, gjuha frenge, gjuha angleze, gjuha kroate, gjuha serbe