Follow us on:

Ambasadori Kallaba pret në takim ambasadoren e re të Malit të Zi në Bullgari

Sofje, 21 dhjetor- Ambasadori i Republikës së Kosovës në Sofje, Shpend Kallaba ka pritur në një takim njohës, ambasadoren e re të Malit të Zi në Sofje, Snezhana Radoviç.

Ambasadori Kallabai ka uruar mirëseardhje ambasadores Radovic në Bullgari. Në takim kanëdiskutuar per marrëdhëniet dypalëshe, duke i vlerësuar ato si tejet të mira sidhe për zhvillimet rajonale, ku Kosova dhe Mali i Zi po japin kontributin  e tyre maksiamal në të mirë të procesevepolitiko-ekonomike e integruese që po përshkojnë rajonin.

Sa i përketmarrëdhënieve me fqinjët, ambasadori Kallaba ka deklaruar se Serbia akoma po luan me kartën nacionaliste, duke ipenguar dhe bllokuar proceset integruese me qëndrime destruktive ndaj fqinjëvee sidomos Kosovës.

Në anën tjetër,ambasadorja e porsaemëruar Radoviç falënderoi ambasadorin Kallaba përmikpritjen duke shprehur gatishmërinë që të ofroi gjithë kapacitetin e tijprofesional që të jetë në dispozicion të avancimit të bashkëpunimit te mëtejmëte këtyre raporteve.