Follow us on:

Nënshkruhet marrëveshja për sigurime sociale mes Kosovës dhe Belgjikës

Bruksel, 20 shkurt 2018 Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, z. Skender Reçica takoi homologen znj. Maggie de Block, Ministre për Çështje Sociale dhe dhe Shëndet Publik. Me këtë rast, u nënshkrua marrëveshja dypalëshe për sigurime sociale. Kjo marrëveshje do të zëvendësoj marrëveshjen e tanishme, e trashëguar nga Republika Socialiste Federale e Jugosllavisë dhe Belgjika. Marrëveshja mundëson qytetarët e të dy shteteve të gëzojnë sigurim social edhe nëse një pjesë të punës e kanë realizuar në Kosovë ose Belgjikë.

Ministri Reçica ecilësoi si marrëveshje historike pasi që është e para marrëveshje e sigurimevesociale që nënshkruhet nga Republika e Kosovës. Kjo marrëveshje

tregon përmarrëdhëniet shumë të mira mes Kosovës dhe Belgjikës. Ministrja De Blockrikujtoi që Belgjika është ndër shtetet e para që ka njohur Republikën eKosovës.

Nënshkrimi imarrëveshjes në dhjetëvjetorin e pavarësisë e bën më të veçantë.

 

Marrëveshja përsigurime sociale do të përcillet në legjislaturën belge dhe atë kosovare përratifikim.