Follow us on:

Ftesë për pjesëmarrje në Jazz Koncertin e Rona Nishliut ‘Me Motivet Tona’

Ambasada e Republikës së Kosovës në Austri në bashkëpunim me Këshillin Koordinues të Shoqatave Shqiptare në Austri organizojnë Jazz Koncertin e Rona Nishliut ‘Me Motivet Tona’, i cili do të mbahet më 15 mars 2019 në Kabarett Vindobona Wallensteinplatz 6, 1200 Wien.

Hyrja është falas por për shkak të numrit të kufizuar të biletave, ju lutemi që të lajmëroheni në e-mail: rona@keshilli-koordinues.at

Lidhur me detajet e koncertit klikoni mbi fotografinë e bashkëngjitur.


Projekti ‘Me Motivet Tona’ është cikli përfundimtar i kërkimit dhe transformimit që Rona Nishliu ka aplikuar për klasikët e muzikës urbane shqiptare, që daton që nga fundi i shekullit të 14-të. Ajo filloi kërkimin e saj personal të rrënjëve të trashëgimisë muzikore shqiptare, të emocioneve origjinale ose të mëkateve që çuan në krijimin e këngëve, në kuadrin pothuajse akademik të eksperimentimit duo në piano dhe vokale, tani është pjekur në një shfaqje muzikore që tejkalon përmbajtjen tradicionale përmes bashkimit me Free Jazz, Trip Hop dhe Soul, duke ofruar një përzierje unike dhe freskuese të tingujve të Ballkanit.